Nemmere Facebook-applikationer med Flash

Hvis du nogensinde har prøvet at lave en Facebook-applikation, som også har brugt Flash i større eller mindre omfang, så har du også på egen krop mærket hvor besværligt og knudret det kan være.
Eksempelvis er et typisk scenarie at man laver nogle php-filer som ikke laver andet end at være mellemmand mellem Facebook og Flash, ved at modtage kald og sende data retur.

Noget af det kunne også gøres med JavaScript-kald, men så var mellemlagt et andet sted.

Nu har et par af mine tidligere kolleger, gutterne fra player.io, imidlertid lavet en open-source AS3 klasse, som gør alt det meget nemmere.
Du kan finde den her:
Facebook Graph AS3

Har ikke selv haft lejlighed til at lege med den endnu, men der er tale om et par rigtigt dygtige gutter, så er ikke i tvivl om at det spiller.

I øvrigt har de også lige lanceret et værktøj, som helt generelt - Flash eller ej - gør det nemmere at lave Facebook-applikationer, herunder især spil.
Mere om det her: Player.io - SiteBoxDel:These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • del.icio.us
 • digg

4 kommentarer

 1. Dennis siger: (6. oktober 2010 kl. 13:24 )

  Hej

  Adobe har også fornylig lagt en Facebook flash Api op på googlecode.
  link: http://code.google.com/p/facebook-actionscript-api/

  /Dennis

 2. Mads Buch Stage siger: (6. oktober 2010 kl. 15:09 )

  Tak Dennis - altid godt med flere valgmuligheder.

 3. Dennis siger: (1. december 2010 kl. 18:56 )

  Hej igen

  BigSpaceShip har også lavet deres bud på implementeringen af OAuth imellem flash og facebook. Jeg har teste og den virker overraskende let at gå til.

  link: http://www.bigspaceship.com/blog/labs/bss-classes-flash-and-the-fb-graph/

  /Dennis

 4. Mads Buch Stage siger: (2. december 2010 kl. 11:51 )

  Endnu en glimrende mulighed, så nu er der i hvert fald ingen undskyldninger for ikke at lave nogle sjove ting Facebook-applikationer i Flash :-)

Skriv en kommentar