Nyt parameter i fotoredigering og søgning: Tid!

I nogle perioder er der langt imellem de store releases og andre gange falder flere fede ting sammen, i dag hører til i den sidste kategori!

Aviary og Google har nemlig uafhængigt af hinanden lanceret to nye produkter, som begge tilføjer en ny og potentielt meget vigtig parameter, nemlig tid.

Dodo
Aviary Dodo er et online fotoredigeringsværktøj, hvor man kan stille på tiden.
Har du eksempel et sommerbillede, så kan du stille tiden et halvt år frem og få det samme landskab men nu som et vintermotiv.
Tilsvarende kan programmet vise hvordan et barn vil se ud som gammel, eller omvendt, tage et billede helt tilbage til kridttiden.

Det er fandme fantastisk og noget som absolut må få Photoshop Express teamet til at ryste lidt i bukserne.

Denne video demonstrerer funktionaliteten:

Derudover kan du læse mere om Dodo her:
Dodo - Web bases time-machine

gDay
Dagens anden store lancering er Google gDay, som i første omgang kun er tilgængelig i Australien, men planen er at det skal rulles ud til resten af verden senere.

gDay er simpelthen tilføjelsen af et nyt parameter, sådan så man udover muligheder “på nettet”,”sider på dansk” og “sider fra Danmark” nu også vil kunne vælge “en dag i forvejen”.

Med andre ord, så får du mulighed for at søge på indhold 24 timer INDEN at det bliver publiceret offentligt!

Google har nemlig kombineret informationer fra alle deres applikationer: Google Analytics, Gmail, Google Search, Google Reader og mange flere, og udfra den samlede databank kan de med stor præcision forudsige hvad der vil ske på nettet i morgen.

Hvorvidt det passer sammen med deres “Do no evil”-strategi, ja det vil så være op til hver enkelt webbruger at afgøre, da Google jo i sagens natur ikke kan kontrollere hvad folk gør med de informationer.

Læs mere om gDay her:
gDay - Search tomorrows web, today!Del:These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • del.icio.us
  • digg

2 kommentarer

  1. steffen siger: (5. april 2008 kl. 12:55 )

    hehe må indrømme jeg blev rimelig imponeret! Virkelig cool aprilsnar:D

  2. Mads Buch Stage siger: (7. april 2008 kl. 13:53 )

    Ja, jeg syntes også at de var gode begge to :-)

Skriv en kommentar