Fredrik Clement - Online portfolio

Så har vi netop smidt et nyt site i luften og denne gang er der tale om en online portfolio for den danske fotograf Fredrik Clement.

Målet har været at lave et site der var så minimalistisk som muligt, sådan så Fredriks rå og stærke billeder kunne få fuldt fokus.

Photographer Fredrik Clement

Synes virkelig det har været en udfordring at lave en navigation der på en gang kan alt det nødvendige og er intuitiv at bruge, samtidig med at den er helt skjult når man ikke bruger den, så man dermed undgår at den tager fokus fra det det handler om - billederne.

Og det måske især også fordi vi er indædte modstandere af navigation der skal forklares.
Fint nok at man opfinder den dybe tallerken igen og laver noget fancy hvor man kan trække i tingene, bruge piletasterne eller hvad det nu måtte være, men det skal virkelig give noget helt exceptionelt til oplevelsen for at det kan forsvares, ellers så er noget som alle kan forstå, uden instruktion, så absolut at foretrække.

Men nok snak, du kan se sitet her:
Photographer Fredrik ClementDel:These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • del.icio.us
 • digg

10 kommentarer

 1. martin bjeld siger: (28. oktober 2008 kl. 21:15 )

  Hej Mads.
  Det er i sluppet rigtig godt fra!

  super clean, og lækker navigation med fed detalje med at den lige viser lidt af næste/forrige billeder, og lækker simpel transition.

  så simpelt kan det gøres :)

  Thumbs up, herfra, og få den submittet til fwa ;)

 2. Lars Holmgaard siger: (28. oktober 2008 kl. 22:23 )

  Det er uden tvivl det bedste fotografwebsite jeg har set! Jeg er vild med navigationen, der netop forstås efter 3 sekunder, men som er yderst minimalistisk. Det ER en svær kunst og den har I fanget perfekt. Flot arbejde!

 3. Lars Holmgaard siger: (28. oktober 2008 kl. 22:25 )

  Hov, der er en stavefejl i jeres description tag i html’en, der bør rettes af hensyn til SEO: photohgrapher

 4. Mads Buch Stage siger: (29. oktober 2008 kl. 10:00 )

  Tak for roserne begge to :-)

  Og slåfejlen er rettet nu.

 5. Jamal Soueidan siger: (29. oktober 2008 kl. 11:53 )

  Meget flot gennemtænket :D

 6. Anders Pedersen siger: (29. oktober 2008 kl. 12:49 )

  Wow… Virkelig flot løst opgave… Er som Lars imponeret over så godt jeres simple navigation er lykkes…

  ;)

 7. tbox siger: (6. november 2008 kl. 16:09 )

  Nice - og meget minimalistisk. Dog er det overraskende, at kunden - i dette tilfælde en fotograf, accepterer - at billederne bliver beskåret i forhold til originalen, i enten x eller y værdien, det plejer de dæleme ikke, disse fotografer.

 8. Mads Buch Stage siger: (6. november 2008 kl. 16:13 )

  Nej, vi er heldige med at Fredrik på det område er rimelig progressiv, sådan efter filosofien at fotografiet skal tilpasses det medie som det skal bruges til, og ikke at mediet skal tilpasse sig til fotografiet.

  Men, ved da at det har drillet ham lidt i forbindelse med udvælgelse af billeder, hvor der er et par der ikke er kommet med, fordi de bare ikke duede i det format, men vurderingen har klart været at den samlede effekt af billederne blev størst på denne måde :-)

 9. tbox siger: (6. november 2008 kl. 16:18 )

  Kan ikke være mere enig, oplevelse er - og bliver oplevelse :)

 10. Fredrik Clement V2 · omFlash(); siger: (22. februar 2011 kl. 10:41 )

  […] For 2,5 år siden lancerede vi første version af fotograf Fredrik Clements online portfolio, og da der er sket meget imellemtiden, så var det tid til at nyt site. […]

Skriv en kommentar