De første 14 dage med Flash CS4

Flash CS4 ProfessionalNu har jeg arbejdet med den nye Flash CS4 i 14 dage, og svaret er helt entydigt - den er…. okay.

At de forskellige paneler er blevet lavet om til noget mere After Effects agtigt fungerer fint, og det er meget fedt at man kan ændre stor set alle værdier ved bare at trække med musen, så man slipper for altid at skulle taste.
Til gengæld forstår jeg ikke hvor man stadig skal klikke på en edit-knap for at rette højre og bredde på sin stage, når nu både farve og framerate kan rettes direkte i panel, det synes jeg er mærkeligt.

Den nye motion editor er temmelig fed, og gør det muligt at lave en del ting som man før kun kunne lave med scripts, men prisen er, at jeg synes at det er noget mere uoverskueligt hvis man skal lave noget simpelt - men det er jo som oftest prisen for flere muligheder.

Ingen indbygget hjælp
Men, der er en ting som i den grad får mit blod i kog når det drejer sig om Flash CS4, og det er den indbyggede hjælp - den er der nemlig ikke mere!
Når man trykker F1 kommer der ikke længere et nye vindue frem i Flash med reference manual og anden hjælp, nej, man ryger derimod over i en browser, hvor man så online kan klikke sig frem til eller søge efter noget specifikt, og det synes jeg er belastende.

Ideen med at have online hjælp, som løbende forbedres af communitiet er rigtig fin, men for mig at se bør den være et tillæg til en indbygget hjælp.
Dels synes jeg at det er meget langsommere og mere besværligt at finde det man skal bruge (jeg har traditionelt set mest brugt den som reference over indbyggede klasser i ActionScript) og dels er den jo i sagens natur kun tilgængelig når man er online, så hvad gør man hvis man sidder i toget og ikke liiige kan huske hvad en bestemt funktion hedder, eller hvilke properties der nu er tilgængelige på en SimpleButton?

Man kan jo naturligvis sikkert finde og downloade en version i html, som man så kan sidde og se i sin browserlokalt, men derved ryger søgefunktionen og det er stadigvæk mere kluntet end den indbyggede.

Opsummering
Er Flash CS4 så en opgradering værd? Ja, uden tvivl!
De nye funktionaliteter som inverse kinematics, simpel 3D, motion editor, motion presets m.m. er rigtigt fede og absolut en opgradering værd.
Men, derudover synes jeg ikke at programmet som sådan er blevet bedre, det kan bare lidt mere.

(Ja, og i øvrigt, så er kodeeditoren fuldkommen uændret og dermed helt uegnet til at kode AS3, selv på meget små projekter)Tags: ,
Del:These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • del.icio.us
 • digg

2 kommentarer

 1. Thomas siger: (9. november 2008 kl. 17:49 )

  Hejsa. Din sidste linje gjorde mig lidt nysgerrig. Hvad koder du så AS3 i?

 2. Mads Buch Stage siger: (10. november 2008 kl. 20:58 )

  Hej Thomas,

  Har skrevet svaret her:
  http://www.omflash.dk/2008/7-gode-grunde-til-at-kode-actionscript-3-uden-for-flash.html

  :-)

Skriv en kommentar