Dofus - MMORPG lavet i Flash

Dofus logoDer er nogen ting jeg kan blive chokeret/overrasket over at jeg ikke har hørt om eller lagt mærke til, og Dofus hører så absolut til i den kategori.

Der er nemlig tale om intet mindre end et komplet MMORPG, lanceret helt tilbage i efteråret 2005, som er lavet 100% i Flash!
Stilmæssigt er der tale om en super lækker isometrisk 2D-stil, som på trods af at det er lidt oldschool holder hele vejen igennem.

Universet i spillet er mig bekendt helt nyt, og derfor er det lidt tungt at komme igang med, da man starter helt forfra.
Er jo ikke helt indlysende at en Crâ eksempelvis er en jæger i stil med hunteren fra World of Warcraft.

Screenshot:
Dofus screenshot

Vurderet udfra spillets stil og prissætningen (kan prøves gratis, adgang til alle funktioner koster 5€ pr. måned) er hovedmålgruppen nok de 9-14 årige, for havde spillet ikke været på engelsk er jeg ikke i tvivl om at min nevø sagtens ville kunne finde ud af det, men det kræver en rimeligt god forståelse for at finde ud af hvordan man løser forskellige opgaver m.m.

Faktisk, så tror jeg godt at man med fordel ville kunne inddrage sådan et spil i engelsk-undervisningen i skolen, for udover at læse engelsk skal man jo også kommunikere med de andre spillere når der skal dannes grupper, og da stilen er som den er, er der hverken blod eller andre ting der kan genere sarte sjæle.

For mig vil spillet i hvert fald have et vigtigt formål.
Hver gang jeg fremover sidder med et kompliceret problem i ActionScript, så tror jeg at jeg vil logge ind og spille i 5 minutter, for derefter vil mit eget problem ganske givet være blegnet lidt.

Du kan prøve spillet her:
DofusTags: ,
Del:These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • del.icio.us
  • digg

    Relaterede artikler:
  • No Related Posts

Skriv en kommentar