Den nye IE patch - er det enden for Flash?

Nej, absolut ikke, men når den nye IE patch kommer (også kaldet Eolas efter det firma som er skyld i patchen, da de har et software patent i USA) så er der grund til at holde tungen lige i munden og kigge gamle som nye Flash projekter igennem.

Den væsentligste ændring i den nye patch, er at brugeren vil skulle klikke på indhold i Flash før det bliver aktivt. Umiddelbart en lille ting, men så absolut en frustrerende lille ting.

Geoff giver i sin blog et udemærket overblik over præcis hvad der sker, og de kommentarer der er lavet er får de sidste brikker til at falde på plads:
More Eolas Panic-mongering

Adobe har i den forbindelse også udgivet en opdatering til Flash, som gør Flash i stand til at publishe html-kode med en workaround til problemet, sådan så alt skulle fungere som det hele tiden har gjort, den kan du finde her sammen med yderligere lidt forklaring:
Flash Developer Active Content Update FAQ

En anden mulighed er at benytte FlashObject, som lader til at være ved at finde enormt stor udbredelse.
Udover at den gør koden mere overskuelig, har den også indbygge Flash versionstjek, kan vise indhold til søgemaskiner m.m.
Alt i alt en rigtig god løsning både på det specifikke problem i Eolas patchen, men også til bare generelt at ende med noget kode der er væsentligt pænere end det som Flash spytter ud som standard, sååå…:
FlashObject: Javascript Flash detection and embed scriptDel:These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • del.icio.us
  • digg

Skriv en kommentar